Koorts bij kinderen
Wanneer heeft een kind koorts? De normale lichaamstemperatuur van een kind is 37 graden. Kinderen hebben koorts wanneer hun lichaamstemperatuur hoger is dan 38 graden. Koorts (tot 39 graden) kan op zich geen kwaad en hoeft niet direct behandeld te worden, maar een speciale kinderparacetamol zoals Sinaspril kan wel verlichting geven.
LEES MEER
Verkoudheid bij kinderen
Verkoudheid is een ontsteking van het slijmvlies in de neus, de bijholten en de keel. Een verkoudheid bij baby’s en kleine kinderen komt relatief vaak voor omdat zij nog weinig met verkoudheidsvirussen in aanraking zijn gekomen. Hierdoor hebben ze nog maar tegen weinig virussen weerstand opgebouwd. Baby’s en kleine kinderen kunnen gemakkelijk wel tien keer per jaar verkouden worden.
LEES MEER
Inentingen bij kinderen
Om ernstige ziekten en epidemieën te voorkomen heeft de Nederlandse overheid het Rijksvaccinatie programma opgezet. Kinderen worden in totaal tegen 12 infectieziekten ingeënt. De eerste inentingen krijgt je kindje al als hij of zij tussen de 6 en 9 weken oud is.
LEES MEER
Griep bij kinderen

Griep is een besmettelijke ziekte die komt door het griepvirus. Een andere naam die je vaak hoort voor griep is influenza. Het griepvirus kan zich gemakkelijk via de lucht of via de handen van de een naar de ander verspreiden, bijvoorbeeld door hoesten, niezen of praten, of door iemand de hand te geven of aan te raken. Baby’s en jonge kinderen die naar de crèche of school gaan zijn vaak extra vatbaar voor een griepvirus.

LEES MEER

Onze andere merken