Over ons

Wie zijn wij

Cooper Consumer Health B.V. is één van de top 3 ondernemingen in Nederland op het gebied van zelfzorggeneesmiddelen, gezondheidsproducten, farmaceutische grondstoffen en ongediertebestrijdingsmiddelen. Cooper Consumer Health B.V. is gespecialiseerd in de productie, verkoop en distributie van zowel eigen merken als producten van derden. In Nederland wordt de verkoop en marketing gedaan voor merken zoals Dagravit, Valdispert, Shiepz, Dampo, Natterman, Deoleen, Roter, Vision en Excilor. 

Cooper Consumer Health B.V. produceert de meerderheid van de producten in haar productiefaciliteit met GMP-licentie, gespecialiseerd in de productie van (filmomhulde) tabletten, sachets en capsules in flesjes en blisterverpakkingen. Deze productiefaciliteit produceert daarnaast ook voor andere fabricanten.

Geschiedenis

.

Vemedia is in 1961 opgericht door Philips Duphar en Gist Brocades, in eerste instantie als een bedrijf voor diergeneesmiddelen. Vlak daarna werden zelfzorgproducten en bestrijdingsmiddelen aan de portfolio toegevoegd.

In 2002 begeleidde Yvan Vindevogel de overname van Solvay door Vemedia en volgens een ‘groei- door-overname-strategie’ nam de groep een aantal bedrijven over, waarmee de verkoop vanuit de merkportfolio substantieel toenam en de geografische aanwezigheid in Europa en een aantal opkomende markten groeide. De belangrijkste mijlpalen in deze periode waren de overnames van Viatris en Valdispert in respectievelijk 2006 en 2008. Om deze groei financieel mogelijk te maken, maakte Vemedia aandelen beschikbaar voor beleggers.

Om de ambitieuze groeistrategie voort te kunnen zetten, zocht Vemedia een financiële partner. In 2012 nam IK Investment Partners een aanzienlijk aandeel in het bedrijf, waardoor Yvan Vindevogel en het management minderheidsaandeelhouders werden.

Eind 2012 nam Vemedia Excilor over, een toonaangevend zelfzorg merk voor de behandeling van kalknagels. In 2013 betrad Vemedia met de nieuwe eigenaar de Franse markt en verkocht toen de productie in chemische verbindingen, wat de weg vrijmaakte voor Vemedia om een nagenoeg exclusief zelfzorggeneesmiddelen-bedrijf te worden met een uitgebreid productportfolio.

Begin 2016 bereikte Vemedia Groep een overeenkomst met Sanofi over de overname van Oenobiol, een iconisch en welbekend merk in de beautysupplementen markt. Opgericht in Frankrijk en succesvol geworden door Marie Béjot, arts en voedingsdeskundige.

Eveneens in 2016 werd Labima , een farmaceutische producent, opgericht in 1952 in België door Jean Siméons, een industriële Apotheker, overgenomen door Vemedia. Stardea uit Italië werd in hetzelfde jaar toegevoegd aan de Vemedia Groep. Als laatste werd in het jaar 2016 de Vision Healthcare business toegevoegd aan de Groep, met merken als Vision, Ecosym en Zinolium.

Innovatie

Cooper Consumer Health B.V. richt zich voortdurend op nieuwe mogelijkheden en innovaties in de gezondheidszorg met specifieke aandacht voor Cooper Consumer health's belangrijkste categorieën. Aanzienlijke investeringen en productinnovatie zijn essentieel om aan de wensen van de consument te blijven voldoen.

We hebben een gespecialiseerd innovatie-team dat werkt met een aantal doelen:

  • Zoeken naar innovatieve, actieve ingrediënten, technologieën & eindproducten met bewezen therapeutische voordelen.
  • Onderzoek bij bestaande producten om nieuwe therapeutische doelen te vinden.
  • Optimaliseren van galenische middelen.
  • Een portfolio ontwikkelen van medische hulpmiddelen, voedingssupplementen en OTC ingrediënten.

Cooper Consumer Health B.V. is lid van de AESGP en doet mee in verschillende werkgroepen zoals het Comité Regelgeving, de Adviescommissie voor fabrieksbereidingen, Werkgroep Medische Hulpmiddelen en vele andere.